Gyakran Ismételt Kérdések –  Frequently Asked Questions

 

Mi az az ultrahang?

Az ultrahang az emberi fül számára nem hallható tartományú rezgés, hullámjelenség. Ultrahangnak a 20 kHz-nél nagyobb frekvenciájú hangot, azaz a nagyfrekvenciás hanghullámot nevezzük ennek. Az ultrahang igen hasznosnak bizonyult az orvosi, a műszaki gyakorlatban. Az ultrahangot gyakran használják visszaverődésen alapuló mélység-, illetve távolságmérésre, repülőterek ködmentesítésére vagy éppen lakások levegőjének párásítására. Egyesek szerint a hidegfúzió kulcsa lehet. Sok cég foglalkozik ultrahanggal működő rovar- és rágcsálóriasztó berendezésekkel, amelyek jellemzően 24-45 kHz tartománybeli ultrahangot keltenek.      Bővebben itt.

Mi az a kavitáció?

A kavitáció egy fizikai jelenség, mely akkor következik be, ha egy anyag a nyomás esése következtében folyadék fázisból hirtelen gáz fázisba megy át. Ha a folyadék sebessége hirtelen megnő, akkor az energiamegmaradás törvénye (Bernoulli törvénye) értelmében a nyomása leesik. A keletkező gőzbuborék – ha az áramlás mentén olyan helyre ér, ahol a nyomás nagyobb az ottani hőmérséklethez tartozó telítettgőz-nyomásnál – hirtelen összeroskad, az egymásnak csattanó folyadékfelületek erős akusztikus lökéshullámot keltenek, ami egyrészt erős zajjal, rezgéssel.

Miért alakulhat ki lerakódás az üzemanyagellátó rendszerben?

A lerakódások oka a modern etanol adalékolt üzemanyagokban keresendő (E95). Az etanol a korszerűbb környezetbarát üzemanyagokhoz való adalékolás miatt több kedvezőtlen hatást vált ki a régebbi hagyományos üzemanyag rendszerekben. Egyrészt az etanol oldódik a benzinben, de emellett vizet is képes felvenni ezzel oxidációt okozva vas és ötvözeteinek felületén (üzemanyagtank, csővezeték, stb…) , a másik ok, az hogy az etanol reagál a réz és nikkel alkatrészekkel és ezáltal azokon is oxidációt és ezáltal oda nem illő fémoxid réteget képez ezek pedig akadályozzák a finom, kalibrált járatok átjárhatóságát.

Miért előnyös az ultrahangos tisztítás?

A leggyakrabban ismételt kérdés. Mert a tisztításhoz tiszta desztillált vizet használ. Nincs jelen a teljes tisztítási tevékenység során erős, vagy veszélyes vegyszer, az esetlegesen adalékolt kemikália a víz felületi feszültségének csökkentésére szolgál csupán. A tisztítás maga a hanghullámok interferenciája során fellépő kavitáció révén a képződő buborékokkal éri el, hogy a felületidegen szennyeződés vagy lerakódás leválik, és az oldatban lebeg a tisztítás végeztéig. A tisztítandó felületet egyáltalán nem károsítja. A felhasznált víz a tisztítást követően újra és újra használható. Az esetlegesen adalékolt vegyszer pedig természetben lebomló anyag.

Hogyan juttassam el a tisztítandó egységeket?

A kiszerelt és felesleges elemektől mentes munkadarabot személyesen, postán, futárszolgálattal vagy csomagautomatába címezve tudod eljuttatni. A munka végeztével az elkészült munkáról e-mailben tájékoztatunk és az általad kiválasztott módon juttatjuk el vagy adjuk át a kész darabokat. Bárhol lakhatsz, megoldjuk a szállítást.

Mennyi ideig tart egy tisztítás?

A szükséges tisztítás időtartama függ a munkadarab vagy munkadarabok méretétől, mennyiségétől azok állapotától és szennyeződés vagy lerakódás mértékétől. Átlagos tisztítási folyamat 30-300 perc, de előfordulhat, hogy ismételten kell a tisztítást elvégezni a kellő felülettisztaság érdekében.

Milyen teendőm van a tisztított egységekkel?

A tisztított egységeket a beszerelés előtt ajánlott levizsgálni a megfelelő tömítettség érdekében. Amennyiben megfelelő, a visszaszerelést követően be kell állítani az adott motorhoz, ugyanis a tisztítás miatt a korábbi értékekhez képest eltérő beállítások szükségesek. Fontos kiemelni, hogy a tisztítás önmagában nem jelenti a munkadarab felújítását.

Mennyibe kerül és mikor kell fizetni?

A honlapon található árlista alapján lehet számolni a várható költségeket, indokolt esetben, ha munkadarab állapota és szennyeződés mértéke indokolja a szükséges eljárás és munka végett egyeztetünk. Fizetni a munkadarab kézhezvételét követően kell csak, a fizetendő díjról minden esetben tájékoztatunk, az árlistától csak indokolt esetben fogunk eltérni.

Hogyan tudsz tisztítást rendelni?

A honlapon található elérhetőséginken. Ha felkeresel, pontosítunk az igényelt munkáról és a várható teljesítési időről. A megbízásról minden esetben e-mailben küldünk visszaigazolást. A teljes tisztítási tevékenységet dokumentáljuk, a folyamatról munkalap készül. Az elkészült munkadarabokat becsomagoljuk, és az általad kért módon átadjuk vagy elküldjük a részedre.

Vissza a kezdőlapra