porlasztó tisztítás szétszerelés

Mint minden gép, alkatrész, a használat során elkopik, elkoszolódik. Néha a nekik is jár az alapos szemrevételezés és tisztítás. A porlasztók hosszú ideig gondtalanul teszik a dolgukat, de eljön az a pont, amikor már külső beavatkozás nélkül nem működnek rendesen. Te meg miattuk dekkolhatsz az út szélén. Jobb megelőzni a kellemetlenségeket. Takarítsd ki néha! Irány a porlasztó tisztítás!

Az újabb motorok mind elektronikus benzinbefecskendezéssel operálnak, midőn az optimális keveréket előállítják a motor megfelelő működéséhez. Azonban nem mindenki nyargal a legújabb bringákon, így sok szívócsonkot karburátorok itatnak, melyek érzékenyebbek a szennyeződésekre, illetve könnyebben koszolódnak, mint a megbízhatóbb, elektronikus befecskendezők.

Sokáig nem jelent gondot, ha itt-ott kialakul bennük szennyeződés,

maximum kevésbé suhan könnyedén a paripa. Ha kicsit is figyelsz a motorodra, már ilyen tünetekkor is nekiláthatsz a tisztításnak. Megfelelő benzin adalékokkal el lehet kerülni az idő előtti koszolódást. De mindentől ez a módszer sem óvja meg a viszonylag zárt rendszert.

Porlasztó tisztítás házilag

Szűk fúvókák, levegő és benzinjáratok, tűszelepek, pillangószelepek és síktolattyúk mind-mind összeszedhetnek olyan trutyit, ami szűkíti, elzárja azokat, illetve mozgásukat akadályozza. Ha alaposan szétszeded néha a karbit, ezeket a hibákat is elkerülheted amellett, hogy az alkatrészek kopásait is figyelemmel kísérheted, és ha kell, cserélheted a kritikus darabot. Amikor leszereled a karburátorokat a motorodról, ügyelj a gumi alkatrészekre, hogy ne sérüljenek. Alaposan vizsgáld át a gumicsöveket, hogy van-e rajtuk repedés, elöregedtek, megkeményedtek-e. Ha igen, cseréld őket újakra. Ha a karbi már az asztalon van, első körben alaposan tisztítsd meg kívülről.

Ehhez a művelethez használhatsz féktárcsatisztító spray-t, vagy épp benzint is. Helyezd egy kis edénybe, és egy ecset segítségével csutakold le, amennyire csak tudod. Ha nagyon makacs szennyeződéseket találsz, amik fittyet hánynak a vegyszerre, azok eltávolítását hagyd későbbre, ha már darabokban van a cucc. Úgy egyszerűbb.

Mielőtt nekiállnál a bontásnak, győződj meg róla, hogy minden csavarhoz, rögzítő elemhez van-e megfelelő szerszámod, ezzel elkerülheted a barmolást. Ha valamelyik speciális csavar, fúvóka megsérül, akkor saját magadnak okozol fejfájást a beszerzéssel eltöltött idő miatt, és a pénztárcád is bánni fogja. Szóval csak ésszel, és megfelelő szerszámmal dolgozz.

Elolvasom az egész cikket

Lássuk a következő cikket